Un fel de Curriculm Vitae
Nascut si crescut in Bucuresti dar cu gandul mereu sus si departe ... in munti.
Vrajit de acel Sus si Departe alegerile mi-au venit natural: Calatoria si Fotografia.
Cateodata in concurenta, cateodata in colaborare calatoria si fotografia m-au cladit inca din adolescenta astfel incat dupa liceu am urmat Facultatea de Geografie Turism la Universitatea Bucuresti iar din al doilea an lucram in paralel ca fotograf. Combinam fotografia de peisaj cu cea de portret cu ture montane si de cicloturism si cu plecari la care participam in rolul de ghid ... ce viata
Dar timpul trece, facultatea se termina, formarea mea continua, idealismul cedeaza realismului si pragmatismului astfel incat iminenta evolutie se manifesta prin largirea spectrului tipurilor de fotografe practicate, adaugand peisajului si portretului fotografia de eveniment, de produs, de imobiliare.
Dupa 4 ani ca fotograf in cadrul unei firme, dupa cursuri de specializare, dupa nenumarate ore (peste ore peste ore) de tutoriale de fotografie si editare Lightroom si Photoshop, dupa investitii considerabile in aparatura in anul 2010 am decis ca sunt pregatit pentru a-mi incepe cariera de fotograf independent.
Ca tipuri principale de activitate pe plan profesional ies in evidenta fotografia de portret si de eveniment. Fotografia de portret manifestandu-se in principal prin sedinte foto si crearea de albume foto de absolvire fie ca e vorba de absolvire de facultate, liceu, gimnaziu sau scoala primara. In ceea ce priveste fotografia de eveniment de departe cea mai consistenta pondere o constituie documentarea nuntilor, botezurilor, banchetelor si festivitatilor de absolvire dar si a altor tipuri de evenimente de la Balul Vienez pana la zile de nastere.
Pe planul creatiei personale, marea dragoste o reprezinta fotografia conceptuala, asa numita fotografie artistica, scopul final fiind o imagine cu substrat cara sa transmita un sentiment, o stare fara a fi nevoie de cuvinte, acestea fiind prezente cel mult in titlu, iar cel mai important este ca imaginea sa fie creata nu doar surprinsa.
Aceasta fotografie conceptuala ca mod de exprimare este combustibilul cu care functionez si care ma impulsioneaza sa continui sa pun aparatul la ochi si sa apas pe buton.
Paranteza: termenul "artistic" ma scoate din minti, si incerc sa-l folosesc cat mai putin datorita unei diluari a intelesului prin folosirea lui excesiva si cu prea mare usurinta ...orice poza alb negru (cu precadere nud), orice poza sepia a unei cladiri vechi, orice portret cu diferenta de focalizare intre subiect si fundal si orice poza facuta cu telefonul si trecuta prin instagram este catalogata ca artistica.
